L’aplicació Virtual Energy Advisor guanya la competició Barcelona Smart City App Hack

Primer Premi  Virtual Energy Advisor SCAH BCN

L’aplicació Virtual Energy Advisor va guanyar ahir la final de la competició Barcelona Smart City App Hack en ser elegida la Millor Aplicació entre les 10 finalistes que van competir per aquest guardó. L’app funciona com un assessor virtual per millorar l’eficiència energètica i compartir amb la comunitat experiències i trucs per estalviar energia i diners.

El premi aconseguit per Virtual Energy Advisor ha sigut de 8.000 euros, i una plaça directa per representar Barcelona a la Gran Final Internacional del projecte Smart City App Hack (SCAH) que se celebrarà els dies 17 i 18 en el marc de l’Smart City Expo World Congress. També ha guanyat una nominació per als Mobile Premier Awards 2016 que es lliuran cada any durant el Mobile World Congress.

Segon Premi Glovo SCAH BCN

 

El jurat va concedir el segon premi, al Concepte Més innovador, a l’aplicació Glovo. Aquesta app connecta aquells que volen comprar, enviar o recollir un producte en menys de 60 minuts mitjançant un sistema de missatgers independents. Glovo s’ha emportat un premi de 1.500 euros i la possibilitat de ser una de les finalistes a la Gran Final del SCAH.

Tercer Premi Sharing Academy SCAH BCN

El tercer premi, atorgat pel públic a través de les seves votacions a Twitter, ha sigut per a Sharing Academy, una aplicació que funciona com un mercat ‘peer-to-peer’ on els estudiants universitaris comparteixin coneixements i aprenen dels seus col·legues amb classes privades. El premi a l’App Més Votada ha sigut de 500 euros i igualment possibilitat de ser un dels finalistes a la Gran Final Internacional.

La gran festa de Barcelona

Foto Família Ganadores

A la Gala Barcelona Smart City App Hack van participar les 10 aplicacions finalistes que han superat les diferents etapes d’aquest desafiament, centrat a promoure la millora de Barcelona com a smart city des de la participació ciutadana en cinc grans àrees: Ciutat Col·laborativa, Energia i Sostenibilitat, Mobilitat Urbana, Turisme i cultura i Comerç i Compres.

Als projectes no només hi han participat desenvolupadors d’apps sinó dissenyadors, professionals dels sectors implicats i ciutadans amb idees i ganes de millorar la seva ciutat mitjançant solucions digitals. Des que va començar el passat abril, més de 120 projectes han participat en les diferents fases d’aquest gran repte fins que han quedat les 10 finalistes que van competir ahir.

La Gala es va celebrar al Born Centre Cultural amb l’assistència de 200 persones que no es van voler perdre la culminació d’aquest gran projecte. La final del Barcelona Smart City App hack va començar amb un keynote a càrrec de Francis Pisani, expert en els impactes socials i geopolítics de la tecnologia de la informació, i va continuar amb un dels moments més esperats i emocionants: les presentacions de les apps, que van tenir 3 minuts per convèncer el jurat que la seva app era la millor. Després de la deliberació, va arribar el moment del networking i la festa per a assistents i participants.

Final Internacional Smart City App Hack

Amb la gala de Barcelona es tanquen les finals locals per ciutat i comença la recta final de la primera edició de l’Smart City App Hack, que tindrà lloc els dies 17 i 18 de novembre, en el marc de l’Smart City Expo World Congress.

Durant aquests dos dies, les aplicacions guanyadores de cada ciutat (Barcelona, Nova York, San Francisco, Lió, Helsinki, Phoenix i Dubai) i les millors apps de les cinc categories citades abans, competiran a la Gran Final Internacional per aconseguir un dels següents premis:

- 5.000 euros per a la millor apps de cadascuna de les cinc categories.

- Premi especial de MasterCard, consistent en una plaça per a la Grand Finale del “MasterCard Masters of code” que se celebra en Silicon Valley, incloent-hi  passatge d’avió, allotjament i la possibilitat de guanyar més premis.

- Premis per a les apps que millor integrin Fiware consistents en: unir-se al Programa Accelerador de FIWARE (150.000 euros); 10.000 euros de premis en metàl·lic distribuïts en 5.000, 3.000, 1.500 i 500 euros, més visibilitat global durant la Smart City Expo i finalment, presentar l’aplicació en el Mobile World Congress 2016.

El projecte Smart City App Hack està impulsat per l’Ajuntament de Barcelona com una plataforma oberta a ciutats de tot el món que desitgin fomentar la iniciativa empresarial local i la creació de valor per als seus ciutadans. Està patrocinat per FIWARE i MasterCard, que han donat suport als participants amb mentoria, recursos gratuïts i grans premis.

L’Smart City App Hack ha reunit una xarxa mundial de ciutats intel·ligents que s’enfronten a reptes similars i comparteixen una visió: convertir als ciutadans en creadors d’aplicacions, donant-los el poder per desenvolupar-les i aconseguir una ciutat millor.

 

La aplicación Virtual Energy Advisor gana la competición Barcelona Smart City App Hack
Todo a punto para conocer las apps que darán a Barcelona un impulso como Smart City

Leave a Reply