15 aplicacions mòbils competiran per guanyar la Gran Final de l’Smart City App Hack

SCWEC-headerimage

Un total d’11 ciutats, 6.500 ciutadans compromesos a trobar solucions digitals per a la seva ciutat, 164 aplicacions mòbils acabades i 15 finalistes. Aquests són les dades de la primera edició de l’Smart City App Hack (SCAH) a falta de celebrar la Gran Final que tindrà lloc els dies 17 i 18 de novembre en el marc de l’Smart City Expo World Congress.

Després d’aquests dos dies  de competició, coneixerem les 5 aplicacions guanyadores d’aquest gran repte que va començar la seva marxa el passat mes de març durant el Mobile World Congress amb l’objectiu d’unir smart cities amb la mateixa visió: convertir els ciutadans en creadors de solucions digitals i mòbils per millorar la vida de la ciutat.

En aquests 8 mesos, l’Smart City App Hack ha funcionat com a una gran incubadora virtual que ha oferit gratuïtament estructura, recursos i mentoria d’experts per ajudar els participants a transformar les seves idees en una app descarregable i utilitzable. Els temes en els quals han treballat responen als principals reptes de les ciutats en el segle XXI: Mobilitat Urbana, Energia i Emissions, Comerç i Compres, Turisme i Cultura i Ciutat Col·laborativa.

A l’SCAH s’han sumat 11 ciutats d’arreu del món: Barcelona, impulsora del projecte, Dubai, Phoenix, Hèlsinki, Lió, San Francisco i Nova York, que han participat com a ciutats actives mentre que les ciutats associades han sigut Berlín, Ghent, Hong Kong i Portland.

Ara, ha arribat el moment de la veritat i  per seleccionar els millors projectes, l’Smart City App Hack, en col·laboració amb Smart City Expo World Congress, ha organitzat la Gran Final que se celebrarà els dies 17 i 18 amb la participació de les 15 millors aplicacions de Barcelona, Nova York, San Francisco, Lió, Hèlsinki, Phoenix i Dubai. Aquestes disposaran de 3 minuts per presentar-se davant un jurat d’experts que seleccionarà les guanyadores, una per cada àrea temàtica.

El dia 17 (17-18.00 hores) se celebrarà la final de les categories Energia, Comerç i Compres i Cultura i Turisme i el 18 competiran les aplicacions de Mobilitat Urbana i Ciutat Col·laborativa. El premi per cadascuna de les 5 guardonades serà de 5.000 euros.

A més es lliuraran els premis que donen MasterCard i Fiware, sponsors oficials d’SCAH:

- Premi especial de MasterCard, consistent en una plaça per a la Grand Finale del “MasterCard Masters of code” que se celebra en Silicon Valley, incloent-hi  passatge d’avió, allotjament i la possibilitat de guanyar més premis.

- Premis per a les apps que millor integrin Fiware consistents en: unir-se al Programa Accelerador de FIWARE (150.000 euros); 10.000 euros de premis en metàl·lic distribuïts en 5.000, 3.000, 1.500 i 500 euros, més visibilitat global durant la Smart City Expo i finalment, presentar l’aplicació en el Mobile World Congress 2016.

Smart City Apps Showcase i SCAH Council

A més de les finals, Smart City App Hack ha preparat una sèrie d’activitats que arrodoneixen la seva participació en l’ Smart City Expo World Congress.

D’una banda, durant els matins dels dies 18 i 19 es presentarà “l’Smart City Apps Howcase”, un espai per donar a conèixer emprenedors i aplicacions que han participat en SCAH. Les presentacions tindran lloc a  l’Smart City Plaza (Speakers’ Corner) i estan obertes al públic.

També, el dia 18 se celebrarà “l’SCAH Council of Cities”, una trobada que reunirà els representants de totes les ciutats que han participat en Smart City App Hack per intercanviar informació, experiències i pràctiques sobre iniciatives de participació cívica. Els horaris de totes aquestes activitats es poden veure aquí.

Per ampliar la informació o demanar una entrevista sobre Smart City App Hack, podeu contactar amb nosaltres al mail maria@dotopen.com o al mòbil 676 838 111. També es poden seguir les novetats a Twitter @smartcityhack amb el hashtag #SCAH.

 

15 aplicaciones móviles competirán por ganar la Gran Final de Smart City App Hack
La aplicación Virtual Energy Advisor gana la competición Barcelona Smart City App Hack

Leave a Reply