Barcelona tindrà quatre aplicacions a la Final Global de Smart City App Hack

finalists

Barcelona tindrà quatre aplicacions finalistes a la Gran Final del projecte Smart City App Hack que se celebrarà els dies 17 i 18 de Novembre en el marc de l’Smart City Expo World Congress. La resta de ciutats que hi tindran representació són: Hèlsinki, Dubai, Lió, Phoenix, Nova York i San Francisco. Amb aquesta final internacional, culminarà un procés que va començar fa vuit mesos amb l’objectiu de cercar soluciones que donin resposta als reptes de les ciutats del segle XXI.

Les quatre apps que representaran Barcelona a la final internacional són: Tripuniq, a la categoria de Cultura i Turisme, Virtual Energy Advisor, guanyadora de la final local que competirà en Energia i Emissions; Glovo, que ho farà a la vertical de Comerç i Compres i Sharing Academy que serà a la secció de Ciutat Col·laborativa.

Tripuniq (Cultura i Turisme) és un app pensada per personalitzar el viatge i l’estança d’acord amb les preferències de l’usuari, per a la qual cosa compta amb l’ajuda d’un expert local. Virtual Energy Advisor (Energia i emissions) funciona com un assessor virtual per millorar l’eficiència energètica i compartir amb la comunitat experiències i trucs per estalviar energia i diners.

L’app Glovo connecta aquells que volen comprar, enviar o recollir un producte en menys de 60 minuts mitjançant un sistema de missatgers independents. I l’última és Sharing Academy (Ciutat Col·laborativa), concebuda com un mercat ‘peer-to-peer’ on els estudiants universitaris comparteixin coneixements i aprenen dels seus col·legues amb classes privades

La resta d’apps per ciutats i categories són:

Cultura i Turisme

Seety (Lió) és una aplicació que converteix el running en una experiència per descobrir la ciutat. Eventmore (Hèlsinki), dirigida als organitzadors d’esdeveniments amb l’objectiu d’ajudar en la promoció i treure el màxim profit.

Energia i emissions

Knodes (Nova York) consisteix en una xarxa de sensors de baix cost que funcionen amb energia solar i monitors e-paper que es gestionen mitjançant una webapp. Knodes ajuda les ciutats a “escoltar” el seu entorn i “parlar” amb els seus ciutadans.

Comerç i Compres  

Her (Phoenix), una aplicació de fàcil ús que permet fer cerques de veu per comprar i fer reserves. Chronoscènes (Lió) reuneix totes les ofertes d’última hora per espectacles d’aquesta mateixa nit, funcionant com a una oficina de tiquets única. I Indoors (San Francisco), una app que ajuda els usuaris a localitzar i trobar ofertes especials i millorar la seva experiència de compra en centres comercials, aeroports, etc.

Ciutat Col·laborativa

Boxit (Dubai) connecta les persones que necessiten espai extra per emmagatzemar els seus articles personals amb empreses que donen aquest servei. Einvite (Dubai) és un organitzador d’esdeveniments que facilita la reserva i pagament de reunions de negocis, conferències, seminaris, etc.

Mobilitat Urbana

ParkX App (Phoenix) ofereix solucions de pagament mòbil personalitzats i adaptats a les necessitats específiques de l’usuari en la seva operació d’estacionament. Tripgo (Helsinki) facilita la planificació del viatge, l’elecció de la ruta més, barata i ràpida en temps reial. I Karos (Lió), una xarxa intel·ligent de mobilitat compartida que ajuda a fer els viatges diaris més assequibles i econòmics.

El premi per a cadascuna de les 5 apps guardonades serà de 5.000 euros. A més, el dia 18 es lliuraran els premis especials de FIWARE i MasterCard, espònsors oficials de Smart City App Hack.

FIWARE

Com plataforma per al desenvolupament d’apps intel·ligents, aplicable a nombrosos sectors, FIWARE col·labora amb Smart City App Hack per descobrir nous talents i emprenedors amb idees brillants que puguin millorar la qualitat i eficiència de les ciutats, i que poden ser desenvolupades amb el suport de FIWARE Generic Enablers i l’entorn experimental de FIWARE Lab. Smart Cities és un dels dominis d’adopció de FIWARE més significatius i això es reflecteix en la qualitat de les aplicacions seleccionades i el seu ús de tecnologia FIWARE.

Els Premis per a les apps que millor integrin Fiware consistents en: unir-se al Programa Accelerador de FIWARE (150.000 euros); 10.000 euros de premis en metàl·lic distribuïts en 5.000, 3.000, 1.500 i 500 euros, més visibilitat global durant la Smart City Expo i finalment, presentar l’aplicació en el Mobile World Congress 2016.

MasterCard

Per la seva part, Ovidio Egido, director general de MasterCard Espanya diu: “És per a nosaltres un honor recolzar projectes com Smart City App Hack, l’essència del qual és construir els fonaments de les ciutats del futur. Vivim en una societat en constant evolució on treballar conjuntament amb els diferents agents que conformen les ciutats es converteix en una qüestió prioritària. Només així, serà possible construir un futur per a les ciutats en el qual predomini la innovació i el desenvolupament tecnològic que serveix per potència altres aspectes fonamentals del dia a dia com són la mobilitat urbana, el comerç, la sostenibilitat o la idea d’una ciutat col·laborativa. La iniciativa Smart City App Hack uneix a la perfecció tots aquests conceptes”.

El premi especial de MasterCard consistent en una plaça per a la Grand Finale del “MasterCard Masters of code” que se celebra en Silicon Valley, incloent-hi  passatge d’avió, allotjament i la possibilitat de guanyar més premis.

Smart City Apps Showcase i SCAH Council

A més de les finals, Smart City App Hack ha preparat una sèrie d’activitats que arrodoneixen la seva participació en l’ Smart City Expo World Congress. Durant els matins dels dies 18 i 19 es presentarà “l’Smart City Apps Howcase”, un espai per donar a conèixer emprenedors i aplicacions que han participat en SCAH. Les presentacions tindran lloc a  l’Smart City Plaza (Speakers’ Corner) i estan obertes al públic.

També el dia 19 se celebrarà “l’SCAH Council of Cities”, una trobada que reunirà els representants de totes les ciutats que han participat en Smart City App Hack per intercanviar informació, experiències i pràctiques sobre iniciatives de participació cívica. Els horaris de totes aquestes activitats es poden veure aquí.

Per ampliar la informació o demanar una entrevista sobre Smart City App Hack, podeu contactar amb nosaltres al mail maria@dotopen.com o al mòbil 676 838 111. També es poden seguir les novetats a Twitter @smartcityhack amb el hashtag #SCAH.

 

 

Barcelona tendrá cuatro aplicaciones en la Final Global de Smart City App Hack
15 aplicaciones móviles competirán por ganar la Gran Final de Smart City App Hack

Leave a Reply