banner-evento-finish

El Barcelona Smart City App Hack comença amb 25 projectes i 150 participants

El dissabte 18 de’abril es va celebrar la hack session inaugural del Barcelona Smart City App Hack, la trobada inicial per al disseny d’aplicacions mòbils que donin resposta als reptes de les smart cities. Entre les apps que participin al llarg del procés se’n triaran 10 que competiran en la final local i que optaran a tres premis dotats amb 8.000, 1.500 i 500 euros respectivament.

 

L’Smart City App Hack va començar el dissabte a l’Ateneu de Fabricació Digital de les Corts amb una sessió inaugural on hi van participar 150 persones organitzades en 25 grups. Tots ells van començar a definir l’aplicació mòbil amb la qual participaran en aquest concurs internacional sobre solucions mòbils en l’àmbit de les smart cities, impulsat per la ciutat de Barcelona. L’objectiu principal de la iniciativa és crear una xarxa col·laborativa de ciutats i ciutadans que donin resposta als reptes de les ciutats del segle XXI.

Durant la jornada es van reunir desenvolupadors d’apps, dissenyadors, creatius, especialistes en diferents àrees i ciutadans compromesos interessats en col·laborar en el desenvolupament d’aplicacions mòbils per a les smart cities. Els cinc grans àmbits del concurs són mobilitat i transport urbà, energia i sostenibilitat, turisme i cultura, comerç i compres i ciutat col·laborativa.

Aquests son els Ponents que van participar: