isac

ISMAEL PEÑA

Professor de la Universitat Oberta de Catalunya, als Estudis de Dret i Ciències Polítiques, així com investigador al seu Internet Interdisciplinary Institute i el seueLearn Center. Doctor en Societat de la Informació i del Coneixement, Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (Economia), Màster en Ecoauditories i Planificació Empresarial del Medi Ambient i tinc un postgrau en Gestió del Coneixement.

Des de 2014 és també investigador sènior d’Open Evidence i director d’innovació oberta de la Fundació Jaume Bofill.

Treballa sobre l’Impacte de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en el Desenvolupament. En concret, els interessos es centren en la mesura de l’evolució de les economies digitals i l’adopció personal d’allò digital (e-readiness, divisòria digital), així com l’impacte de les TIC en el Desenvolupament i les seves principals institucions, especialment en l’àmbit de les TIC i l’educació i les TIC i la democràcia. Ha treballat en aquests àmbits en 25 països col·laborant amb el PNUD, l’IDRC-CRDI, Ericsson, el Senat i Govern Espanyol, el Parlament i el Govern de Catalunya, la Diputació de Barcelona i Lleida, diversos ajuntaments, la Fundació Jaume Bofill, la Fundación Esplai, Aigües de Barcelona, Ferrovial and diversos partits polítics i plataformes ciutadanes i ONGs.

Va ser membre fundador més tard director del Programa de Cooperació al Desenvolupament de la UOC, on va treballar sobretot en els camps de l’e-learning per al desenvolupament i el voluntariat en línia. És l’editor d’ICTlogy (ISSN 1886-5208).