_DSC0370

El 18 d’abril va començar a Barcelona l’Smart City App Hack amb un hackathon d’idees on hi van participar 150 persones que, sense conèixer-se, van ser capaços de crear grups i treballar tota la jornada per començar a gestar les apps que donin resposta als reptes de les Smart Cities. Va ser un gran dia inaugural, ple d’energia i sobretot de grans idees.

Si no coneixes ben bé l’Smart City App Hack i et ve de gust participar-hi, aquí t’ho expliquem:

Què és l’Smart City App Hack?

L’Smart City App Hack reuneix a una xarxa mundial de ciutats intel·ligents que s’enfronten a reptes similars i comparteixen una visió: convertir als ciutadans en creadors d’aplicacions, donant-los el poder per desenvolupar-les i aconseguir una ciutat millor. Està impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i patrocinat per FIWARE i MasterCard, que oferiran suport amb mentors, recursos i premis.

A Barcelona, com es desenvoluparà?

A Barcelona, el projecte ja ha començat amb la hack session del 18 d’abril. En aquest moment, ens trobem en la fase de treballar el concepte de l’app; seguirà l’etapa de desenvolupament tècnic; després una competició online per triar-ne les millors i finalment hi haurà una final local que tindrà lloc a l’octubre.

No s’acaba aquí. Totes les apps finalistes de cada ciutat tindran l’oportunitat de participar a la gran final mundial que tindrà lloc al novembre, a l’Smart City Expo, on les 15 millors apps competiran per més de 35K en premis.

No vaig anar a la hack session del 18, però vull participar-hi? Puc fer-ho?

Sí, l’Smart City App Hack és un projecte obert, amb diferents fases i en totes està prevista la incorporació de nous participants, des de l’actual, Concept Hack at Home, fins a la competició online. Registra’t i rebràs informació periódica de cada fase, novetats, notícies, etc.

Qui pot participar-hi?

Desenvolupadors d’apps, dissenyadors, professionals del màrqueting i la comunicació, emprenedors i, en general, qualsevol ciutadà amb bones idees.

Quins recursos tinc al meu abast?

– Barra lliure de dades:  FIWARE APIs, Open Data Barcelona i APIs de MasterCard.
– Mentors online locals i internacionals que t’orientaran a cada pas del procés.

Quins són els reptes de les smart cities?

Donar resposta en aquestes àrees prioritàries: mobilitat i transport urbà, energia i sostenibilitat, turisme i cultura, comerç i compres i ciutat col·laborativa.

Quins premis puc aconseguir?  

10.000 € en premis per a la final de Barcelona i més de 35.000€ en premis a la gran final de l’Smart City Expo 2015, al novembre, en la que hi participaran les millors apps de totes les ciutats.

Com em comunico amb el meu mentor?

La plataforma Hack at Home és el mitjà de comunicació entre mentors i participants.

En el moment que un equip inscriu la seva idea, es genera un post amb un espai obert a comentaris per part del mentor i els organitzadors. El mentor i el participant rebran una notificació per mail cada cop que hagi un nou comentari.

Els mentors ofereixen el seu feedback online. No estan contemplades les trobades presencials.

Com puc afegir els membres del meu equip a la plataforma?

Si vols que els integrants del teu equip puguin veure el feedback per part dels mentors, aquest és el procés:

1/ Els integrants de l’equip han de registrar-se a http://barcelona.smartcityapphack.com/

2/ Un cop confirmada la seva inscripció hauran d’enviar a cris@dotopen.com el seu nom i email amb el que han fet la inscripció a la plataforma.

Són vàlides per participar en la competició online les webs apps?

Sí, les web apps també es consideraran vàlides per participar en la competició online.

 

Anima’t i contribueix a dissenyar la Barcelona que vols amb la teva app!