Urbanmovility

Transport Urbà

El trànsit i el transport són un gran repte per a qualsevol nucli urbà, i la densitat de població, les infraestructures, el transport públic, el clima i l’urbanisme hi juguen un paper fonamental. Tot i que cada ciutat afronta els seus propis desafiaments, el repte planteja com amb un millor accés a la informació i els serveis es pot assolir una mobilitat urbana més eficient i eficaç.
 
Les solucions per al transport urbà han de tenir en compte els següents aspectes, entre d’altres:
 
 • informar els usuaris de l’estat del trànsit
 • ajudar els usuaris a escollir el mitjà de transport més adequat
 • promocionar l’ús dels transports sostenibles
energy

Energia i sostenibilitat

Atès que una gran part de població mundial se segueix traslladant a viure a la ciutat, l’eficiència energètica i el control de les emissions són cada cop més importants per garantir la salut de les persones, les comunitats i el planeta. Tot i que molts aspectes d’aquesta problemàtica depenen de qüestions tecnològiques i sistèmiques que estan més enllà del nostre abast, la nostra conducta i els nostres costums també poden ser un factor determinant per revertir la situació i aconseguir un futur més sostenible. Com podem saber més, gastar menys i viure millor? Les respostes a aquestes preguntes són claus per progressar.
 
Les solucions per a l’energia i la sostenibilitat han de tenir en compte els següents aspectes, entre d’altres:
 
 • fomentar el consum energètic responsable
 • proporcionar eines per reduir la despesa energètica
 • millorar la transparència i la visibilitat del consum energètic
 • donar consells per estalviar energia
 • facilitar l’automatització i el control del consum energètic dels dispositius electrònics d’ús domèstic
culture1

Turisme i Cultura

En l’actual món globalitzat la ciutat i la seva identitat i producció cultural són un atractiu important no només per a residents sinó també per als visitants siguin turistes, professionals o viatgers. Les ciutats com a productes de consum turistic de masses, creen eventualment reptes per a la convivència i per a l’experiència satisfactòria dels visitants. Aquí podràs desenvolupar idees que ajudin a establir experiències menys massificades i properes a la realitat cultural i social de la ciutat.
 
Les solucions per al turisme i la cultura han de tenir en compte els següents aspectes, entre d’altres:
 
 • proporcionar accés a l’agenda cultural de la ciutat a tots els ciutadans i visitants
 • ajudar els visitants el planificar estades més originals i autèntiques
 • oferir experiències personalitzades als visitants
 • estrènyer vincles entre els visitants i la població local
 • ajudar a gestionar el flux de visitants
Shopping

Comerç i Compres

Comprar és una activitat fonamental en el nostre dia a dia que, a més a més, ens dóna l’oportunitat de passejar, fer grans troballes i interactuar amb altra gent, el que fa que cada experiència sigui única. Les apps poden millorar aquesta experiència donant-li una dimensió social, fomentant la descoberta de coses noves i facilitant la comparació d’articles i preus i la compra en si.
 
Si pensem en tot el procés de compra, des de la “precompra” (buscar i descobrir) fins a la “compra” (trobar, provar i comprar) i la “postcompra” (compartir i avaluar), de seguida veiem que se’ns obren moltes oportunitats per crear solucions mitjançant les aplicacions mòbils.
 
Catalunya és pionera en l’aplicació de la tecnologia en el retail, amb diversos referents a nivell internacional. En aquest sentit, comptem contem amb el suport de grans mentors del món de la venda, els pagaments i la tecnologia que ens ajudaran a emprendre aquest viatge per la moda, el menjar, la bellesa, el restaurants, el lliure i moltes més coses.
 
Urban1

Ciutat col·laborativa

Quan es tracta de definir una ciutat, la participació dels seus habitants és clau. A una ciutat col·laborativa, les comunitats locals uneixen forces per superar els seus reptes de manera conjunta. Les apps poden proporcionar solucions a mida per vetllar pel bé de joves, gent grans i malalts, o per atendre les necessitats de les persones amb risc d’exclusió social. La ciutat col·laborativa connecta els ciutadans amb els processos de presa de decisions relatius als assumptes públics i els ofereix eines per participar activament en la configuració de les seves comunitats.
Tenint en compte que més del 80% de la població mundial viu en grans nuclis urbans, les solucions per crear ciutats més col·laboratives no només exerciran un fort impacte en la societat, sinó que poden esdevenir claus de seguir avançant.
 
Les solucions per a la ciutat col·laborativa van encaminades a empoderar la ciutadania i han de tenir en compte, entre d’altres, els següents aspectes:
 
 • permetre els usuaris de participar en processos de presa de decisions
 • donar als usuaris l’oportunitat de prendre decisions informades
 • ajudar els usuaris a donar a conèixer la seva opinió sobre qüestions que afecten la comunitat
 • capacitar els usuaris perquè puguin crear les seves pròpies eines i solucions